در بانك اطلاعاتي مشمولان سهام عدالت فقط ثبتنام شدگان قطعي، به عنوان مشمولان نهایی این سهام محسوب ميشوند و هرگونه جابجايي مالكيت و هر نوع معامله سهام و يا خريد و فروش برگههاي در دست مشمولان غيرقانوني و بلااثر است.
به گزارش روابط عمومی سازمان خصوصی سازی؛ طرح توزیع سهام عدالت از سال 85 تاکنون در کشور در حال اجرا است و بر اساس قانون یک میلیون تومان از سهام مجموع سهام 60 شرکت حاضر در پرتفوی سهام عدالت به این شرط به مشمولان داده شده تا در مدت 10 سال از محل سود سالیانه این سهام، اقساط آن تسویه شود.
از این رو در پایان مدت 10 ساله پرداخت و تسویه اقساط، از امسال سود عملکرد مالی شرکتهای سرمایهپذیر در سال 95 به صورت نقدی به مشمولان پرداخت خواهد شد.
این درحالی است که فعلا امکان خرید و فروش برگههای سهام عدالت وجود ندارد و هرگونه معامله برگه سهام عدالت ممنوع و فاقد اعتبار است؛ چرا که در بانك اطلاعاتي مشمولان سهام عدالت، فقط ثبتنام شدگان قطعي، به عنوان مشمولان نهایی این سهام محسوب ميشوند و هرگونه جابجايي مالكيت و هر نوع معامله سهام و يا خريد و فروش برگههاي در دست مشمولان غيرقانوني و بلااثر است.
بر این اساس برگههاي در اختيار مشمولان صرفا به معنای تائیدیه ثبتنام و عضويت آنها در طرح سهام عدالت است و ارزش معاملاتي ندارند و در زمان آزادسازي، معامله و خريد و فروش نیز نيازي به ارائه اين برگها از سوي مشمولان نخواهد بود.
در خصوص زمان آزادسازي و معاملاتي شدن سهام عدالت هم باید گفت این اقدام نياز به مجوز از مراجع ذيصلاح قانوني دارد و با ارسال لایحه سهام عدالت از سوی دولت به مجلس و پس از آن تصویب نمایندگان مجلس و ابلاغ به دولت قابل اجرا است.